Als u deelneemt aan de optocht gaat u akkoord met het onderstaande reglement. Aan uw inschrijving kunnen geen rechten ontleend worden.

Artikel 1          

De organisatie van de Oostermoer Lichtjestour ligt in handen van Tentoonstellingsvereniging Oostermoer. Zij zijn verantwoordelijk voor de Lichtjestour. Hierna te noemen organisatie.

Artikel 2          

  • De Lichtjestour wordt in 2023 op vrijdag 22 december  georganiseerd. 
  • De aankomst van alle trekkers is tussen 16:45 – 17:15 uur.                                                 
  • De tour zal starten om 17:30 uur, en zal uiterlijk duren tot 21:00 uur.
  • Er kunnen maximaal 70 trekkers deelnemen.
  • Naast de trekkers rijden er enkele reclamevoertuigen mee.

Artikel 3          

Deelname is enkel mogelijk na inschrijving via de website. Heb je een vraag over je inschrijving, mail dan naar contact@oostermoerfeest.nl

Artikel 4          

Bij aankomst op de startlocatie parkeer je eerst je trekker op de daarvoor aangewezen plek. Hierna meld je je aan bij de organisatie en ontvang je verdere instructies. 

Artikel 5          

Het vertrek, de optocht en de aankomst wordt geheel begeleid door verkeersregelaars. Het is verplicht hun aanwijzingen op te volgen! Bij niet opvolgen volgt diskwalificatie en wordt de politie op de hoogte gesteld.

Voor en achter de optocht rijdt een trekker met zwaailamp (dit zijn de enige voertuigen die met zwaailamp mogen rijden), blijf tussen deze 2 trekkers en blijf op 1 rijbaan. Inhalen is verboden!

Artikel 6 

Het is niet toegestaan om zonder rijbewijs, deel te nemen aan de tour dan wel een voertuig te besturen. Bij binnenkomst wordt hierop gecontroleerd. Zonder geldig rijbewijs is het geen deelname!

Artikel 7          

Door deelname aan de Lichtjestour bevestig je dat je trekker verzekerd en goedgekeurd is voor op de openbare weg.

Artikel 8         

Door deel te nemen aan de Lichtjestour bevestig je dat je ervan bewust bent dat je volledig op eigen risico deelneemt aan de Lichtjestour.

Artikel 9        

Je laat de grootste trekker thuis en rijdt mee met een “normaal” model, zo past iedereen door de kleine straatjes van onze mooie dorpen.

Aanhangers zijn niet toegestaan.

Artikel 10        

Door deelname geef je toestemming dat mensen foto`s mogen maken. Ook de organisatie kan foto`s maken en deze voor promotie doeleinden gebruiken.

Artikel 11      

De optocht vindt plaats op de openbare weg, alle deelnemers dienen dus de geldende verkeersregels te volgen. Ondanks dat de tour begeleid wordt door verkeersregelaars.

Alle trekkers houden voldoende afstand tot hun voorganger, probeer wel zoveel als veilig is aan te sluiten, zo voorkom je ook voordringers. Mocht er toch een auto zo nodig tussen willen laat deze er dan maar tussen.

De snelheid van de optocht zal liggen tussen de 5 en 10 km/h binnen de bebouwde kom. Buiten de bebouwde kom hanteren we minimaal 25km/h.

Artikel 13        

Alle alcohol en andere verdovende middelen laat je staan tot na de tour. Bij constatering van gebruik volgt diskwalificatie.

Artikel 14        

Er mogen niet meer personen op de trekker aanwezig zijn als dat er geldige zittingen voor aanwezig zijn. 

Artikel 15        

De Lichtjestour wordt niet gebruikt als protestoptocht. Het voeren van protestborden, (omgekeerde) vlaggen is dus niet toegestaan.

Artikel 16        

Om de versierde trekker nog beter tot hun recht te laten komen worden er tijdens de optocht:

  • GEEN Zwaailampen, dimlichten, grootlichten, werklampen, alarmlichten gevoerd.                                   
  • Ook overmatig toeteren is niet toegestaan, evenals 3-4-5-6-7 tonige horens.

Artikel 17        

Veiligheid staat voorop! Let daarom goed op om je heen, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Artikel 18        

Bij overtreding van dit reglement volgt direct diskwalificatie voor het lopende en komende 3 jaar. Bij het plegen van een strafbaar feit zal tevens de politie op de hoogte gebracht worden.

Artikel 19        

In Borger wordt de optocht ontbonden en dient u op eigen gelegenheid huiswaarts te keren. Ook hierbij vragen wij u om u te houden aan de verkeersregels en rekening te houden met medeweggebruikers.

Artikel 20       

Indien dit reglement niet voorziet beslist de organisatie als verantwoordelijke.